In 2015 5 keer zoveel malware voor MAC

In 2015 5 keer zoveel malware voor MAC

Uit onderzoek is gebleken dat er tot nu toe zou dit jaar (in 2015) vijf keer meer malware voor Apple’s OS X zijn verschenen dan in de vijf voorgaande jaren bij elkaar.

Dat meldt beveiligingsbedrijf Bit9 + Carbon Black in een onderzoeksrapport naar de veiligheid van het besturingssysteem van Macbooks en iMacs.

Het onderzoek duurde totaal tien weken. Het beveiligingsbedrijf vond bijna 950 (om precies te zijn 948) gevallen van malware voor de OS X (besturingssysteem van Apple voor computers en laptops). Als we terugkijken naar de jaren 2011 tot en met 2014 was het aantal met dezelfde methode slechts 180 keer. Hieruit kan je concluderen dat de malware voor de Mac gestegen is met factor 5.

In 2015 5 keer zoveel malware voor MAC

Malware voor Apple’s OS X  sterk gestegen

De onderzoekers kwamen in totaal ruim 1400 stukken malware tegen. “Gebaseerd op die observaties durven we met vertrouwen te zeggen dat het aantal malware-aanvallen de komende maanden zal toenemen”, aldus Bit9 + Carbon Black.

Het bedrijf wijst op de groeiende populariteit van Mac-computers. Apple verkocht het afgelopen kwartaal een recordaantal Macs, terwijl pc-verkopen over het algemeen krimpen.

Tot nu toe had OS X weinig last van malware, maar het toenemende aantal gebruikers op zowel privé als zakelijk gebied maakt het platform volgens de onderzoekers aantrekkelijker.

bron: nu.nl

Antivirus voor de MAC

Net als voor windows computers en laptops is er ook beveiliging voor de MAC op de markt. De internetbeveiliging van ESET voegt lagen beveiliging toe tegen online bedreigingen en identiteitsdiefstal gebouwd voor snelheid en gebruiksgemak.Voor de Mac is er ook antispyware en anti-malware software ESET Cyber Security. Maximaliseer de beveiliging van uw Mac met ESET Cyber Security Pro. Voeg lagen van bescherming toe met antivirus, antispyware, firewall en ouderlijk toezicht.

Via de webshop Virusscannerwinkel kan je heel gemakkelijk en veilig bescherming voor je MAC aanschaffen en dit kan je in een aantal simpele stappen installeren op je Macbook pro, Macbook air en iMac. Virusscannerwinkel is een webshop welke zich focus op het verkopen van beveiligings software en internet security via een online shop. Binnen 4 uur ontvang je na het plaatsen de licenties van de bestelde producten ESET Cyber Security en ESET Cybersecurity Pro voor de MAC per email.

Malware bescherming en beveiliging voor MAC OS X

ESET Cyber security - Virusscannerwinkel ESET Cyber security Pro - Virusscannerwinkel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *