Locky gevaarlijkste cyberdreiging op dit moment

Beveiligingsbedrijf ESET constateert een forse piek aan Locky-besmettingen in Nederland op 27 mei 2016. Op maar liefst 54% van alle Nederlandse systemen beveiligd met ESET-software is een aanval van JS/Danger.ScriptAttachment, de dropper die Locky downloadt, gedetecteerd én voorkomen. Waar de agressieve malware-variant zich eerst voornamelijk richtte op consumenten, ziet ESET nu voornamelijk aanvallen op systemen in het bedrijfsleven./p>

De aanvalsgolf speelt momenteel op Europees niveau. Nederland staat met een detectiegraad van 54% op de vierde plek wat betreft de hevigheid ervan. Andere landen waar veel aanvalspogingen zijn gesignaleerd zijn Luxemburg (67%), Tsjechië (60%), Oostenrijk (57%) en het Verenigd Koninkrijk (51%). Het probleem doet zich echter ook in andere landen voor.

De ransomware-aanval begint doorgaans met een authentiek ogende e-mail waarin de gebruiker wordt gevraagd een bijlage te openen. Valt de gebruiker voor deze scam, dan haalt het script de ransomware, vaak de Locky-variant, binnen. Op deze manier omzeilt de aanvaller de firewall.

Locky gevaarlijkste cyberdreiging op dit moment

Locky is één van de gevaarlijkste cyberdreigingen van dit moment. Het maakt het doelsysteem en de data die zich daarop bevindt compleet onbruikbaar door deze te versleutelen. De data is alleen weer beschikbaar na betaling van losgeld, of het terugzetten van een back-up.

“Aanvallers misbruiken het goede vertrouwen van medewerkers. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat een groter security-bewustzijn het belangrijkste wapen is in de strijd tegen deze ransomware”, zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. ” Daarnaast is een actuele back-up echt onmisbaar, net als een degelijk updatebeleid voor alle software en adequate beveiligingsoplossingen.”

bron: ESET

Hoe blijf ik beveiligd tegen locky malware?

Blijf locky ransware en malware voor met ESET Smart Security !

Stap 1: zorg dat uw windows updates geinstalleerd zijn

Stap 2: Schaf een licentie aan van ESET via virusscannerwinkel.nl (ESET Multi Device Security [voor 3 of 5 apparaten]   of ESET Smart Security [voor 1 of 2 apparaten]

Stap 3: Download en installeer ESET-beveiligingssoftware

Blijf beveiligd met ESET

Met ESET Antivirus en ESET Smart Security op uw laptop of computer blijft u beschermd tegen de nieuwste bedreigingen van malware, virussen en ransomware. Heeft u meerdere apparaten in bezit? Denk hier aan 3 of 5 apparaten. Profiteer dan van de ESET Multi Device Security. Via onze webshop kunt u gemakkelijk één van de producten van ESET direct bestellen. Binnen 4 uur na de bestelling ontvangt u de ESET licentie via de mail.

ESET Multi Device Security direct bestellen?

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *